tag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post184191875730817108..comments2024-03-23T11:38:04.989+00:00Comments on Trufla: Jablka.Racuchy.Patrycjahttp://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-29786974784857622272020-10-12T00:18:00.370+01:002020-10-12T00:18:00.370+01:00Przy zakupie składników polecam sprawdzać, czy pos...Przy zakupie składników polecam sprawdzać, czy posiadają one certyfikaty takie jak ISO czy certyfikaty srodowiskowe. Trafilam na szkolenie, gdzie mnie troche uswiadomili jak to wyglada( <a href="http://truffle-in-a-rum-chocolate.blogspot.com/2015/11/nowe-ksiazki-na-jesien-warzywo-dominika.html" rel="nofollow">http://truffle-in-a-rum-chocolate.blogspot.com/2015/11/nowe-ksiazki-na-jesien-warzywo-dominika.html </a>) jezeli firma nie przyklada sie do certyfikatow to naprawde nie chcecie tego jesc:DAnitahttps://www.blogger.com/profile/06024819529023051048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-4166490428888908732020-03-19T06:29:03.997+00:002020-03-19T06:29:03.997+00:00Oprócz gotowania to pięknie ubierasz myśli w słowa...Oprócz gotowania to pięknie ubierasz myśli w słowa, Patrycjo. PozdrawiamAntoninahttps://www.blogger.com/profile/06941161406538821581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-1279614324203479532012-10-12T19:37:07.726+01:002012-10-12T19:37:07.726+01:00Idyjotka,
Kuchnia Pięciu PrzemianIdyjotka,<br />Kuchnia Pięciu PrzemianPatrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-37864512686930964352012-10-12T14:06:46.101+01:002012-10-12T14:06:46.101+01:00A co to jest KPP?
Robię je właśnie, z mąki razowej...A co to jest KPP?<br />Robię je właśnie, z mąki razowej z białą pół na pół i potrójnej porcji... Chyba przesadziłam z pieprzem, chichi, ale poza tym fajne są.Idyjotkahttps://www.blogger.com/profile/10822401522078284645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-45942914103048244762009-08-03T13:54:00.907+01:002009-08-03T13:54:00.907+01:00Postaram się:) Mam jeszcze kilka ulubionych smażon...Postaram się:) Mam jeszcze kilka ulubionych smażonych i pełnoziarnistych.<br /><br />Pozdrawiam!Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-72331809534254328942009-08-03T13:52:11.671+01:002009-08-03T13:52:11.671+01:00to ja poproszę o wiecej pełnoziarnistych z serii K...to ja poproszę o wiecej pełnoziarnistych z serii KPP<br />palinkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-58175392926492834662009-08-03T13:47:40.520+01:002009-08-03T13:47:40.520+01:00Palinko,
Niezmiernie się cieszę, ze smakowały.
Po...Palinko,<br /><br />Niezmiernie się cieszę, ze smakowały.<br />Powiem Ci jeszcze, że jeśli zamiast jogurtu dodasz kefir lub maślankę właśnie(czyli musujące), to dodaje to racuchom objętości, podnosi je i puszy:)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie!Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-2992250756300615892009-08-03T13:34:09.643+01:002009-08-03T13:34:09.643+01:00pisałam wczoraj ale cos chyba pokisiłam bo nie dos...pisałam wczoraj ale cos chyba pokisiłam bo nie doszło. zrobiłam z podwójnej proporcji, pół orkiszowej drobnej pełnej i pół pszennej razowej, zamiast kefiru domowy jogurt rozcieńczony wodą. Pyszne wyszły i zostały pożarte błyskawicznie. Ta soda i proszek do pieczenia to jest dodatek, którego do tej pory nie używałam do smażonek i to jest chyba ważne - bo do razowej musi być cos, co ją "podniesie", pełna mąka ale drobno zmielona takiego wspomagania nie potrzebuje :)ale razowa ma inny smak, ja wolę. dzięki za fajny przepis, poszukuje takich bez cukru i bez/mało białej mąki, bo nie tak łatwo je znaleźć - szczególnie ze zdjęciem :)))).<br />palinkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-70171088606837331312009-08-01T19:06:22.655+01:002009-08-01T19:06:22.655+01:00Palinko,
Żytnia to może nie ale każda razowa: ork...Palinko,<br /><br />Żytnia to może nie ale każda razowa: orkiszowa, owsiana czy nawet gryczana (jeśli lubisz), będzie w porządku:) Albo całe z pszennej-razowej.<br />Ja smażę racuchy z pełnej mąki już od dawna i bardzo sobie chwalę, więc śmiało możesz się odważyć:)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie!Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-80983744038298729372009-08-01T14:46:32.002+01:002009-08-01T14:46:32.002+01:00a co to znaczy, że ma byc pol kubka maki razowej p...a co to znaczy, że ma byc pol kubka maki razowej pszennej a potem pol kubka maki razowej? jakiej? czy ta druga tez pszenna czy moze byc jakakolwiek inna(zytnia, owsiana)? szukam roznych przepisow z maka razowa zytnia ale wciaz tylko chleb znajduje... <br />robie racuchy i nalesniki z pelnej orkiszowej, ale drobno mielonej, na razowa sie nie odwazylam, sprobuje, dzieki za pomysl. <br />palinkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-91987450017867010742008-07-24T08:17:00.000+01:002008-07-24T08:17:00.000+01:00Pyszne byly i pachnialy malizna ;)Pyszne byly i pachnialy malizna ;)Ulkahttps://www.blogger.com/profile/10553758536151688911noreply@blogger.com