tag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post6678513045216433952..comments2024-03-23T11:38:04.989+00:00Comments on Trufla: Hummus z czerwonej soczewicy.Patrycjahttp://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-90264717697886939012013-02-18T20:03:51.244+00:002013-02-18T20:03:51.244+00:00szkoda :( buziakiszkoda :( buziakililihttps://www.blogger.com/profile/11310960956688379600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-35951043272247155552013-02-18T11:41:42.529+00:002013-02-18T11:41:42.529+00:00lili,
Niestety nie wiem, dostałam ją w prezencie.lili,<br />Niestety nie wiem, dostałam ją w prezencie.Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-90296115238656908652013-02-18T11:38:47.515+00:002013-02-18T11:38:47.515+00:00dziś wieczorem robię! a proszę o szczegóły - gdzie...dziś wieczorem robię! a proszę o szczegóły - gdzie znajdę taką tacę? będę przeszczęśliwa :)lilihttps://www.blogger.com/profile/11310960956688379600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-84094750794073809552011-03-14T14:16:25.319+00:002011-03-14T14:16:25.319+00:00Zrobilam, ale nieco inaczej. :) Przepyszne. Dzieku...Zrobilam, ale nieco inaczej. :) Przepyszne. Dziekuje za inspiracje!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-53732004009805963082011-03-01T23:39:18.973+00:002011-03-01T23:39:18.973+00:00tahini i humus- uwielbiam!
Oj, mam smaka teraz...tahini i humus- uwielbiam!<br />Oj, mam smaka teraz...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-87007010959015820462011-03-01T16:26:15.205+00:002011-03-01T16:26:15.205+00:00No i fajny pomysl szczegolnie, ze mam otwarta pacz...No i fajny pomysl szczegolnie, ze mam otwarta paczke czerwonej soczewicy, ktora najzwyczajniej w swiecie mi ostatnio w zupahc i potrawkahc nie podchodzi, nie wiem czemu? :( Tak wiec mysle, ze sprobuje w weekend tej pasty, bo jestem wielka wielbicielka smarowidel wszelakich. ;)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-64473179184259138572011-03-01T10:35:26.239+00:002011-03-01T10:35:26.239+00:00może i niestandardowy, ale prezentuje się świetnie...może i niestandardowy, ale prezentuje się świetnie! :)wykrywacz smakuhttps://www.blogger.com/profile/03688335260108450130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-10078029869513974532011-03-01T10:00:30.823+00:002011-03-01T10:00:30.823+00:00pyszności! czerwoną soczewicę lubię, ale na pomysł...pyszności! czerwoną soczewicę lubię, ale na pomysł zrobienia z niej smarowidła na chleb nie wpadłam! zapisuję w ulubionych, do wypróbowania z pewnością :)<br />pozdrawiam ciepło!ewe.kotthttps://www.blogger.com/profile/08367787406428163107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-60606702579561340782011-03-01T07:13:11.573+00:002011-03-01T07:13:11.573+00:00mmm... musi smakowac super:) taka pasta do swiezeg...mmm... musi smakowac super:) taka pasta do swiezego chlebka jak najbardziej mi odpowiada:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-31037260548720278512011-03-01T06:57:39.327+00:002011-03-01T06:57:39.327+00:00O, i to jest dobry pomysł. Miałam chętkę na jakąś ...O, i to jest dobry pomysł. Miałam chętkę na jakąś pastę do chleba, składniki w domu są, więc będzie hummusowa wariacja. Zaintrygowała mnie ta kwestia bladej po zmiksowaniu soczewicy, też bym się tego po niej nie spodziewała...Ajkahttps://www.blogger.com/profile/15875475334952679831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-10961812520448905572011-03-01T06:04:43.265+00:002011-03-01T06:04:43.265+00:00uwielbiam humus i wszelkie pasty.
i tez lubię z ba...uwielbiam humus i wszelkie pasty.<br />i tez lubię z bardzo niewielką ilością tahini. za to duzo czosnku i sok z cytryny. wersja z kuminem, to moja ulubiona od jakiegos czasu. taka pastę też robię. wypróbuję z balsamicznym:)nanahttps://www.blogger.com/profile/08830387856650981955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-70220262143113736082011-03-01T05:34:34.618+00:002011-03-01T05:34:34.618+00:00Też na czerwona soczewicę jeszcze nie wpadłam w te...Też na czerwona soczewicę jeszcze nie wpadłam w tej postaci! Aż mi ślinka pociekła. :-)Kasia Fiołekhttps://www.blogger.com/profile/11940775053016741068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-52523764182548601552011-02-28T22:59:30.291+00:002011-02-28T22:59:30.291+00:00Patrycja, czemu ja na to wcześniej nie wpadłam? Ta...Patrycja, czemu ja na to wcześniej nie wpadłam? Tak rzadko robię hummus bo jakoś zawsze zapominam go zaplanować, a to namoczyć, a to ugotować, a to w ogóle wyszperać cieciorkę. A czerwoną soczewicę mam zawsze, bo można ją zrobić zawsze, dlatego ja też jutro z rana się zabiorę za Twój hummus, będzie w sam raz do grahamek które właśnie rosną pod ściereczką :)Martahttps://www.blogger.com/profile/11117032203060136242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-53517102785025309582011-02-28T22:56:44.286+00:002011-02-28T22:56:44.286+00:00Dobrze pamiętasz Basiu, ugotowana jest taka właśni...Dobrze pamiętasz Basiu, ugotowana jest taka właśnie jakby wyblakła marchewka, a po zmiksowaniu zmieniła kolor na taki jak widać:)Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-21820224681921418492011-02-28T22:50:48.664+00:002011-02-28T22:50:48.664+00:00Ja moze kiepsko pamietam ale pare lat temu gdy tak...Ja moze kiepsko pamietam ale pare lat temu gdy takowa gotowalam, to dostalam wyblakla marchewke :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-88129416459504761102011-02-28T22:46:06.381+00:002011-02-28T22:46:06.381+00:00mar,
Rzeczywiście to krótkie gotowanie to duży plu...mar,<br />Rzeczywiście to krótkie gotowanie to duży plus, szczególnie kiedy potrzeba czegoś do chleba "na już".<br /><br />kikimora,<br />Niezupełnie. To jak z pesto, istnieje wiele wersji: orzechowe, pistacjowe, z pietruszki czy rukoli, bywają bez bazylii czy pinioli. Z hummusem podobnie, ciecierzyca i tahini są łącznikiem a i to niekoniecznie (Nigella dodaje masło orzechowe zamiast tahini, a Jamie Oliver robi hummus z pistacji i bobu, bez tahini)<br /><br />Agnieszka,<br />Dziękuję, to Vermont Sourdough J. Hamelmana, jeśli miałabyś ochotę upiec:)<br /><br />buruuberii, mis_coco<br />Ja też oczekiwałam żywszego koloru, bo ugotowana jest jasno - pomarańczowa a po zmiksowaniu zrobiła się taka kremowa właśnie:)<br /><br />Pozdrawiam wszystkich!Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-20835683207273336382011-02-28T21:40:44.770+00:002011-02-28T21:40:44.770+00:00Patrycja, jedno pytanie nie daje mi spokoju - czer...Patrycja, jedno pytanie nie daje mi spokoju - czerwona soczewica po ugotowaniu jest kremowa? :-) No masz do past slabosc, i to do fajnych!<br />Pozdrowienia :)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-69583877534829085872011-02-28T21:23:50.577+00:002011-02-28T21:23:50.577+00:00Ja w zyciu jeszcze nie jadłam takiej pasty. Ciekaw...Ja w zyciu jeszcze nie jadłam takiej pasty. Ciekawa jestem tego hummusu.<br />Pozdrawiam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-76959315320807399502011-02-28T20:41:06.066+00:002011-02-28T20:41:06.066+00:00Zadziwiajacy ten humus, spodziewalabym sie intensy...Zadziwiajacy ten humus, spodziewalabym sie intensywniejszego koloru.miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-83579211105965322202011-02-28T18:00:34.022+00:002011-02-28T18:00:34.022+00:00nigdy nie jadłam, koniecznie muszę nadrobić :)nigdy nie jadłam, koniecznie muszę nadrobić :)magda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-71620784103271202542011-02-28T17:42:44.706+00:002011-02-28T17:42:44.706+00:00B. często jemy hummus, kupny lub własny (robiony z...B. często jemy hummus, kupny lub własny (robiony z masłem orzechowym), ale z czerwonej soczewicy jeszcze nie robiłam, dobry pomysł.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-87660956243446622762011-02-28T17:10:29.318+00:002011-02-28T17:10:29.318+00:00Baaaardzo lubię takie pasty do chleba. Dzięki za k...Baaaardzo lubię takie pasty do chleba. Dzięki za kolejną inspirację:) A wogóle to ten chleb wygląda zjawiskowo:)Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/02461947680891330587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-57660062194797631702011-02-28T16:38:18.609+00:002011-02-28T16:38:18.609+00:00Też kocham takie mazidła do chleba,
pomysł z socze...Też kocham takie mazidła do chleba,<br />pomysł z soczewicą podoba mi się bardzo!ozziehttps://www.blogger.com/profile/01542988642819427886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-6069235497535350562011-02-28T16:20:51.312+00:002011-02-28T16:20:51.312+00:00Też jestem od takich past uzależniona, ostatnio zr...Też jestem od takich past uzależniona, ostatnio zrobiłam sojowo-fasolową z tandoori masalą, jest po prostu obłędna. Z soczewicy jeszcze nie robiłam, na pewno spróbuję. ale hummusem bym tego nie nazwała- hummus może być tylko z cieciorki i z dodatkiem tahini- beż tego dla mnie hummus nie istnieje. Pasty z innych strączków mogą być wariacją. :) Na moim blogu jest przepis na pastę z samej soi: http://kulinarneigraszki-kk.blogspot.com/2011/01/moja-pasta-sojowa-do-kanapek.html , zapraszam do zapoznania się :)<br />Pozdrawiam!kikimorahttps://www.blogger.com/profile/07945166722188818486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997583379858437109.post-31557228671947514332011-02-28T15:31:11.919+00:002011-02-28T15:31:11.919+00:00Rewelacyjny pomysł! Przepysznie musi smakować. Uwi...Rewelacyjny pomysł! Przepysznie musi smakować. Uwielbiam pasty do chleba. I chleb. Tak, dwie moje ogromnie słabości...Anonymousnoreply@blogger.com