będąc na wakacjach w Grecji, nauczyłam się tak jadać, połączenie pyszne, ale bez octu. Grecka oliwa i świeży grecki chleb <3 próbowałam przenieść to do Polski, ale to już nie to samo :)
U-WIEL-BIAM, ale ja zawsze jeszcze dodaję pomidory :) Po zjedzeniu pomidorków z lubością wyjadam z półmiska za pomocą chleba oliwę z octem. Bez pomidorów też może być. Dopiero w Grecji przekonałam się jakie to może być pyszne, bo wcześniej pomysł do mnie nie przemawiał.
Baardzo! Kiedyś (wieki temu ;) ) poczęstowali mnie tym znajomi i...niebo w gębie. Weszło na stałe do repertuaru. A w Grecji wystarczy tylko oliwa :) Pozdrawiam
Copyright 2008-2015 Teksty i zdjęcia znajdujące się na tym blogu są mojego autorstwa i podlegają ochronie prawnej. Przepisy, jeśli nie oznaczone inaczej, są moimi autorskimi przepisami. Nie zezwalam na ich kopiowanie i powielanie bez mojej zgody. Zanim skopiujesz, zapytaj. Dziękuję!
19 komentarzy:
Kocham. Razowy chleb na zakwasie, prawdziwa oliwa i balsamico :) Miłego dnia.
będąc na wakacjach w Grecji, nauczyłam się tak jadać, połączenie pyszne, ale bez octu. Grecka oliwa i świeży grecki chleb <3 próbowałam przenieść to do Polski, ale to już nie to samo :)
Patrycjo, czy zrobisz jeszcze kiedyś "dzień czerwonej szminki"? To piękna sprawa :)
U-WIEL-BIAM, ale ja zawsze jeszcze dodaję pomidory :) Po zjedzeniu pomidorków z lubością wyjadam z półmiska za pomocą chleba oliwę z octem. Bez pomidorów też może być. Dopiero w Grecji przekonałam się jakie to może być pyszne, bo wcześniej pomysł do mnie nie przemawiał.
ja lubię z samą oliwą i ewentualnie dodatkiem soli :) tak, to ekstaza!
Uwielbiam :)ja dodaje troszke soli i pieprzu :)
Uwielbiam takie proste a pyszne jedzonko.
Pozdrawiam
Ogromnie! Czasami jeszcze z ziołami:)
miłego weekendu
Bardzo!
Czasem do tego jeszcze pomidor.
Pyszności!
Baardzo!
Kiedyś (wieki temu ;) ) poczęstowali mnie tym znajomi i...niebo w gębie. Weszło na stałe do repertuaru. A w Grecji wystarczy tylko oliwa :)
Pozdrawiam
Nigdy tak nie jadłam chleba więc nie wiem czy lubię,musze spróbować:)
Od kiedy sprobowalam tego polaczenia w " Eataly" jestem uzalezniona:). Alchemia jedzenia:)
Pozdrawiam.
Nie próbowałam, ale wydaje mi się być ciekawe i faktycznie apetyczne :)
Prostota najlepiej smakuje. Też lubię w towarzystwie pomidorów i bazylii, formą przypomina to trochę sałatkę ;)
Dziękuję :) Nie znałam, spróbowałam, odleciałam...
Witam, mianowałam Cie do akcji blogerów Liebster BLog ;)
http://rudyfalszywy.blox.pl/html pozdrawiam!:)
uwielbiam, proste i przepyszne :)
Wlasnie pochlonelam;-) Pyszne!
Prześlij komentarz