2013/01/22

Tort na wyjątkowe okazje.



Zawsze znika w mgnieniu oka, a zanim się skończy, trwają negocjacje o ostatni kawałek.
Orzechowo-kawowy, z wiśniami. Wykwintny i przepyszny.
Przepis tutaj.

14 komentarzy:

Droczilka pisze...

Tort jest absolutnie wykwintny - takie okreslenie najlepiej do niego pasuje, a poza tym....klasyczne, przepyszne połączenie smaków, no i wygląda...bajecznie!

mojetworyprzetwory pisze...

Wygląda wspaniale!!! Cudowny! Porywam ten ostatni kawałek;)

pasjonatka pisze...

wyglada jak duze ferrero rocher ;p

Aurora pisze...

Ciekawe kto dostał ten ostatni kęs ;)

Agnieszka pisze...

Juz nawet wiem na jaką okazję postaram;) sie go upiec. wyglada obłędnie!

Catherine - Business Lifestyle Blog pisze...

Uwielbiam piec torty! :) A tu kolejny do inspiracji!

busiova pisze...

przecudowny!

Majana pisze...

Wygląda cudnie!

Starvingcool pisze...

cudowny tort!

Olcik pisze...

piękny:)

Goga pisze...

Tak się zastanawiam - czy do kremu dodać kawę z ekspresu? czy mocno zaparzoną Nescafe Gold oczywiście oprócz kawy "w proszku"? Będę wdzięczna za odpowiedź bo przymierzam się do tego rarytasu :)

Patrycja pisze...

Goga,
Może być kawa z ekspresu, będą to dwa różne smaki kawy, ale myślę, że nie zaszkodzi:)

Adrian Głowik pisze...

Wygląda mega! :) Chyba się do mojej Sylwii uśmiechnę :P

Goga pisze...

Bardzo dziękuję za odpowiedź - chciałam poznać zdanie specjalistki :) Zrobiłam tort na moje urodziny - miałam trochę problemu z biszkoptem - bo on nie wychodzi chyba taki suchy jak pieczony z mąki, przez co jest cięższy i środkowy krążek złamał mi się podczas rozkładania ! :( ale postanowiłam nie zrażać się ty i "skleić" go kremem. Ogólnie wyszło ok i smakowicie bardzo, chociaż wizualnie nie był taki piękny jak Twój - no cóż może next time? Ale dziękuję jeszcze raz za inspirację, przepis i radę. Wszystkie dobrego !