Tort jest absolutnie wykwintny - takie okreslenie najlepiej do niego pasuje, a poza tym....klasyczne, przepyszne połączenie smaków, no i wygląda...bajecznie!
Tak się zastanawiam - czy do kremu dodać kawę z ekspresu? czy mocno zaparzoną Nescafe Gold oczywiście oprócz kawy "w proszku"? Będę wdzięczna za odpowiedź bo przymierzam się do tego rarytasu :)
Bardzo dziękuję za odpowiedź - chciałam poznać zdanie specjalistki :) Zrobiłam tort na moje urodziny - miałam trochę problemu z biszkoptem - bo on nie wychodzi chyba taki suchy jak pieczony z mąki, przez co jest cięższy i środkowy krążek złamał mi się podczas rozkładania ! :( ale postanowiłam nie zrażać się ty i "skleić" go kremem. Ogólnie wyszło ok i smakowicie bardzo, chociaż wizualnie nie był taki piękny jak Twój - no cóż może next time? Ale dziękuję jeszcze raz za inspirację, przepis i radę. Wszystkie dobrego !
Copyright 2008-2015 Teksty i zdjęcia znajdujące się na tym blogu są mojego autorstwa i podlegają ochronie prawnej. Przepisy, jeśli nie oznaczone inaczej, są moimi autorskimi przepisami. Nie zezwalam na ich kopiowanie i powielanie bez mojej zgody. Zanim skopiujesz, zapytaj. Dziękuję!
14 komentarzy:
Tort jest absolutnie wykwintny - takie okreslenie najlepiej do niego pasuje, a poza tym....klasyczne, przepyszne połączenie smaków, no i wygląda...bajecznie!
Wygląda wspaniale!!! Cudowny! Porywam ten ostatni kawałek;)
wyglada jak duze ferrero rocher ;p
Ciekawe kto dostał ten ostatni kęs ;)
Juz nawet wiem na jaką okazję postaram;) sie go upiec. wyglada obłędnie!
Uwielbiam piec torty! :) A tu kolejny do inspiracji!
przecudowny!
Wygląda cudnie!
cudowny tort!
piękny:)
Tak się zastanawiam - czy do kremu dodać kawę z ekspresu? czy mocno zaparzoną Nescafe Gold oczywiście oprócz kawy "w proszku"? Będę wdzięczna za odpowiedź bo przymierzam się do tego rarytasu :)
Goga,
Może być kawa z ekspresu, będą to dwa różne smaki kawy, ale myślę, że nie zaszkodzi:)
Wygląda mega! :) Chyba się do mojej Sylwii uśmiechnę :P
Bardzo dziękuję za odpowiedź - chciałam poznać zdanie specjalistki :) Zrobiłam tort na moje urodziny - miałam trochę problemu z biszkoptem - bo on nie wychodzi chyba taki suchy jak pieczony z mąki, przez co jest cięższy i środkowy krążek złamał mi się podczas rozkładania ! :( ale postanowiłam nie zrażać się ty i "skleić" go kremem. Ogólnie wyszło ok i smakowicie bardzo, chociaż wizualnie nie był taki piękny jak Twój - no cóż może next time? Ale dziękuję jeszcze raz za inspirację, przepis i radę. Wszystkie dobrego !
Prześlij komentarz