2013/08/24

Dzień dobry weekendzie!

Co smacznego planujecie na sobotę/ niedzielę? 
A może spędzacie weekend pracowicie, nad produkcją przetworów? Jeśli tak, teraz jest najodpowiedniejszy czas na domowy ketchup czy zapasteryzowanie sosu z cukinii, do ryby po grecku, na zimę będzie jak znalazł. 
A już wkrótce pojawi się pigwa, i można zrobić z niej obłędną konfiturę pigwowo-gruszkową.
Polecam Waszej uwadze.

PS Słonecznego, udanego weekendu!


13 komentarzy:

pauli pisze...

Chyba się w tym roku skuszę na tę konfiturę pigwowo-gruszkową :)

Pauline Eva pisze...

Ja dzisiaj robiłam domową pełnoziarnistą tortillę pszenną (taki bardziej naleśnik) z jajkiem z podsmażoną cebulą, czosnkiem i cukinią, sałatą, papryką, odrobiną żółtego sera i keczupem. Smakowało mi.
No i wieczorem chyba wezmę się za jakieś ciasto z owocami na niedzielę... może tarta?

reniari pisze...

Z kolei ja właśnie kończę leczo :) Żadna rewelacja, ale po raz pierwszy zasugeruję się przyprawami od Ciebie :) Już mi nań ślinka cieknie!

Agnieszka pisze...

wspaniałe zdjęcia!

Udanego dla Was również!

zielona natka pisze...

Truflo,
Twoje zdjęcia mnie uwodzą.
Zdradzisz jakim aparatem tak cudnie zamykasz smakowitości świat w stop-klatce?

Agnieszka pisze...

Przyjemnosci!
PS pysznosci u Was :)

margot pisze...

Patrycja , a ten sos z cukinii z koncentratem pomidorowym , to zrobić dokładnie jak jest w twoim linku tylko za pasteryzować go? Bo mam trochę cukinii i chętnie bym ją jakoś przetworowo wykorzystała.

Patrycja pisze...

margot,
Tak, tak jak w przepisie i potem zapasteryzować.

margot pisze...

dziękuję za odpowiedz
pozdrawiam

Agata pisze...

Piękne zdjęcia! Chyba się skuszę na ketchup...

Majana pisze...

Miłej niedzieli :)
Piękne zdjęcia.Pozdrawiam:)

devinette pisze...

Mmm pyszności :) Wypróbuję na pewno przepis na konfiturę z pigwy. :)

Marta K pisze...

u mnie jest teraz czas jedzenia kanapek z miodem ! ;)