Co smacznego planujecie na sobotę/ niedzielę?
A może spędzacie weekend pracowicie, nad produkcją przetworów? Jeśli tak, teraz jest najodpowiedniejszy czas na domowy ketchup czy zapasteryzowanie sosu z cukinii, do ryby po grecku, na zimę będzie jak znalazł.
A już wkrótce pojawi się pigwa, i można zrobić z niej obłędną konfiturę pigwowo-gruszkową.
Polecam Waszej uwadze.
PS Słonecznego, udanego weekendu!
13 komentarzy:
Chyba się w tym roku skuszę na tę konfiturę pigwowo-gruszkową :)
Ja dzisiaj robiłam domową pełnoziarnistą tortillę pszenną (taki bardziej naleśnik) z jajkiem z podsmażoną cebulą, czosnkiem i cukinią, sałatą, papryką, odrobiną żółtego sera i keczupem. Smakowało mi.
No i wieczorem chyba wezmę się za jakieś ciasto z owocami na niedzielę... może tarta?
Z kolei ja właśnie kończę leczo :) Żadna rewelacja, ale po raz pierwszy zasugeruję się przyprawami od Ciebie :) Już mi nań ślinka cieknie!
wspaniałe zdjęcia!
Udanego dla Was również!
Truflo,
Twoje zdjęcia mnie uwodzą.
Zdradzisz jakim aparatem tak cudnie zamykasz smakowitości świat w stop-klatce?
Przyjemnosci!
PS pysznosci u Was :)
Patrycja , a ten sos z cukinii z koncentratem pomidorowym , to zrobić dokładnie jak jest w twoim linku tylko za pasteryzować go? Bo mam trochę cukinii i chętnie bym ją jakoś przetworowo wykorzystała.
margot,
Tak, tak jak w przepisie i potem zapasteryzować.
dziękuję za odpowiedz
pozdrawiam
Piękne zdjęcia! Chyba się skuszę na ketchup...
Miłej niedzieli :)
Piękne zdjęcia.Pozdrawiam:)
Mmm pyszności :) Wypróbuję na pewno przepis na konfiturę z pigwy. :)
u mnie jest teraz czas jedzenia kanapek z miodem ! ;)
Prześlij komentarz